Susret hrvatske katoličke mladeži: Danas se u Vukovaru očekuje 30 tisuća mladih iz cijele Hrvatske

Susret hrvatske katoličke mladeži prvoga dana, 29. travnja održavat će se u svim župama Đakovačko-osječke nadbiskupije koje će primiti i ugostiti mlade. Sljedećega dana 30. travnja grad domaćin bit će Vukovar, gdje će se okupiti svi sudionici Susreta, oko 29.000 mladih.

Sve tri vukovarske župne zajednice – Župa sv. Filipa i Jakova, app., Župa sv. Josipa radnika, i najmlađa, Župa BDM Kraljice Mučenika, te sva tri vukovarska župnika – fra Ivica Jagodić, fra Vjenceslav Janjić i vlč. Dejan Čaplar su jednoglasni – Vukovar je spreman za SHKM.

Fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan vukovarskog franjevačkog samostana istaknuo je kako se ova župa i grad za Susret pripremaju od objave u Dubrovniku da je Vukovar sljedeći domaćin SHKM-a.

Dio priprave ili „generalna proba“, kako je to rekao fra Ivica, bio je i nadbiskupijski križni put mladih početkom travnja.

„Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru veliki je znak jer su Vukovar i ulice kojima će mladi hodati natopljeni patnjom, a opet i ljubavlju za svoje obitelj, svoj grad i svoju Domovinu. Sve ovo može biti svojevrsni veliki uzor našim mladima – da idu do kraja, da se do kraja predaju jer sve ima smisla. Povratak u Vukovar i život u Vukovaru znak je uskrsnuća, znak novoga života. Mladima koji dolaze u Vukovar poručujem – dođite u Vukovar i osjetite ljepotu novoga života“, rekao je fra Ivica.

Župnik župe sv. Josipa radnika u zapadnom dijelu grada, fra Vjenceslav Janjić rekao je kako sudionike SHKM-a u Vukovaru očekuje zaštitnik ove župe sv. Josip, prije 330 godina proglašen zaštitnikom Hrvatske, ali i Gospa povratnika, Gospa Fatimska, čija se stota obljetnica ukazanja se ove godine obilježava.

„Mi Vukovarci noćima sanjamo i željno iščekujemo Susret hrvatske katoličke mladeži u Gradu Heroju. Očekujemo oko 29.000 mladih. Bit će to tada najmlađi grad u Hrvatskoj. Zato vam unaprijed kažem – dobrodošli!“,poručio je sudionicima Susreta.

Vlč. Dejan Čaplar i njegova župna zajednica BDM Kraljice Mučenika ugostit će mlade u Vukovaru i filijalnoj crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Bogdanovcima. „Pripremljen je naš župni program u kojem će sudjelovati i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Mladi naše župe kao i svi ostali župljani izuzetno se raduju i trude pomoći na sve moguće načine kako bi se naši gosti iz Hrvatske i iseljeništva osjećali ugodno u našem gradu i nadbiskupiji“, rekao je vlč. Čaplar te poručio:

„Želimo iz ovoga grada, Grada Heroja, koji je pretrpio strašna stradanja za vrijeme Domovinskog rata poručiti da je Krist, naša nada, Onaj koji izgrađuje i našu sadašnjost, i našu budućnosti. Dobrodošli!“

Izvor: http://hrvatska-danas.com

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 62 = 70