Duh Sveti – to je onaj koji obnavlja lice zemlje, onaj koji stvara novi život!

Kad stojimo pred Božanskim otajstvom, toliko divnim, neshvatljivim, ostaje nam samo snažna milost ljubavi koja se ostvaruje i upoznaje nas sa Duhom Svetim u snažnom osobnom daru Božje prisutnosti.

To je ono što jest Duh Sveti, Onaj koji obnavlja lice zemlje. Koji stvara novi život. Život poštovanja, svetosti, život blagoslova. Koji uzdiže srca nebu.

Svetkovina Pedesetnice je dar koji i danas unosi istu snagu milosti koja je osjetljiva u svakom trenutku našeg života. Bog je živ. Bog je snažan. Bog je ljubav koja beskonačno ljubi. Koja se dariva. A mi smo kao nikada više, poput apostola, potrebni te snage koja je u ovom našem osakaćenom vremenu potrebna za živo svjedočanstvo žive vjere. To je naše poslanje. Biti svjedoci Božje ljubavi. Naravno ni jednom sustavu to ne odgovara. Jer Bog donosi slobodu. Oslobađa od svega za istinu. I to je ono što je za nas uvijek važno kako nas otac laži skupa sa svojim slugama oko nas ne bi odvajao od onoga koji je snaga ljubavi. Kako je naš Bog divan jer nema potrebe za ovovremenim manifestacijama koje se nižu na ucjenama jer On sebe nam daje u cijelosti.

Sve oko nas želi zaglušiti i zaustaviti svetost Božje nazočnosti u našem društvu. Dovoljno je pogledati da na službenim stranicama grada nije bilo najave koncerta koji slavi Boga i iščekuje silu Duha Svetoga. Možda bi ponovno neke babe koje sebe nazivaju vjernicima ponovno komentirale „Pa strašno..“ Vjerojatno im nedostatak sna znači jako jer ne mogu izigravati kakve monade pod maskama. Jer cijeli život vlasti je danas pod maskama zla. Sve za fotelju.

Uređivačke politike neprestano kreiraju ono što je važno. Tako su važni prosvjednici sa vješalicama i sami pokazuju kako je njihova senzacionalnost u podržavanju zla a nikako dobra.

To je za nas vjernike jako važno da se probudimo od obmana ovoga društva koji sada kuka jer im je manjak novca u kasi a kasa sve praznija za bezbožne projekte. A oni su kao za narod. Samo koji narod. Nisu se tako borili za prava onih koji su doista najpotrebniji i najnezaštićeniji. No sve je to dio oligarhije parazitskog društva koji se brine za takozvano oslobođenje od Boga. A gdje nema Gospodina nastaje rascjep bolne istine koliko je sve oko nas trulo i kako sve brzo završava jer nema života.

To je ono što danas proživljavamo kao dio jedne kulture koja sije smrt na sve strane. No onaj koji je zasije i sam će je žeti.

Za nas vjernike danas Gospodin dolazi u snazi koja je novi zamah. On je onaj šum, huk, koji unosi zdravi snažan vjetar koji briše sve pred sobom. U nas u Dalmaciji kad zapuše bura onda znamo reći da je Bura najčišća žena. Bura sve očiti. I donese novi svježi zdravi zrak, pročisti obzorje, odnese sve što je nezdravo. To je ta nova snaga koju iščekujemo i koju danas Bog unosi u naš život. Sve pod snažnim Božjim Duhom Svetim rastjeruje. Rastjeruje strah koji nam gomilaju oni koji sada straše druge kako su oni dobrice koji moraju nešto učiniti jer im je netko nešto uskratio. Oni su prisiljeni. Oni su tako nezaštićeni i žrtve onih koji im uskraćuju ostvarenje životnog sna. Lukavci koji loše glume spasitelje u teatru obmanjivanja.

Danas Bog dolazi k nama. Osposobljava nas za novi život koji nam je doista potreban. To je ono što danas Pavao kaže u poslanici Korinćanima: „Nitko ne može reći: »Gospodin Isus« osim u Duhu Svetom. Različiti su dari, a isti Duh; i različite službe, a isti Gospodin; i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima. A svakomu se daje očitovanje Duha na korist.“ Zato pred Božjom milošću sebe pripravljajmo za Božje darove. On ne treba nikakve komisije, nikakve žirije koji će nas određivati podobnima za darove Duha Božjega. On ne procjenjuje naše izvedbe, kojekakve sposobnosti koje ovaj svijet cijeni već nas osposobljava onakvima kakvim nas On želi za ono što je njemu drago a to je da se On proslavi u nama. Otvorimo svoje srcu Duhu Svetom. On dolazi s Uskrslim Kristom i dolazi u potpunom miru. Samo s radošću mira tad možemo djelovati kao oni koji su poslani s Duhom Svetim obnavljati lice zemlje po Božjoj volji.

„Dođe Isus, stane u sredinu i reče im: »Mir vama!« To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Isus im stoga ponovno reče: »Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas.«

To rekavši, dahne u njih i kaže im: »Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.“

Neka nas danas zahvati taj snažni dar Duha Svetoga novog života i neka u nama donese ono snažno novo doba Božje ljubavi. Duh Sveti je branitelj. Duh Sveti je istina, obnovitelj, preporoditelj, tješitelj, posvetitelj. Neka nas sve u ljubavi obnavlja za život milosti i svetosti.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 2 = 6