Potreban nam je post od neautentičnog kršćanskog života!

Ravnodušnost je onaj najgori oblik koji je obavio kršćane. Kršćani današnjeg vremena ni najmanje se ne razlikuju od pogana. Živi se kao da Boga nema.

Sve je stavljeno na površnost i životarenje. Umjesto života ova civilizacija izabrala je smrt. Umjesto blagoslova prokletstvo. Svugdje samo užas, progonstvo, nerazmjerice. Lice kršćana danas je neprepoznatljivo. Lice kršćana danas je licemjerno i lažno. Koliko samo ružnih i podrugljivih komentara kad poneki znatiželjni reporter koji je dobio zadatak zapitati ljude na cesti o korizmenim odricanjima. Koliko su god ta pitanja provokativna i neumjesna toliko su još jadniji odgovori prepuni prezira od kršćana koji na njih odgovaraju.

Kršćanima je doista potrebna nova obnoviteljska snaga. Od ničega se ne treba postiti. Kršćanima je najgori post priznanja sebe kakvi jesmo. Jedini neophodan post je post od kršćanskog licemjerstva. Kršćani jedno govore, drugo rade. Žive životom nedostojna kršćanima. Ubijaju svim sredstvima, varaju, proklinju, psuju, lažu, kradu. Hvale se lažnim moralom. Uzimaju sebi za pravo ponižavati Spasitelja. Ne žive sakramentalno ali se busaju u prsa kako su veliki vjernici svoga vlastitog bezvjerstva. Potreban nam je post od neautentičnog kršćanskog života. Ako se to ne promjeni ništa ni od ove korizme.

Samo onaj koji vjeruje u život vječni i u uskrsnuće imat će život i blagoslov u sve dane života svoga. Samo onaj koji se odreče sebe i svoga lošeg života i započne slijediti Gospodina ima život blagostanja.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 5 = 1