Samo Božja riječ je u stanju otvoriti sve blokade našega srca!

Stalno smo pod nekim pritiskom. Svakog dana imamo osjećaj kako neprestano upadamo u razne probleme. Nikako da se izvučemo iz situacija koje su uvijek isprepletene.

Kao da se sav svijet sručio na naša ramena i onda nikako da napredujemo. Pa i najmanja stvar koju želimo učiniti nikako da ispadne kako treba. Taj pritisak koji nam je prisutan u nama stvara nemir a s nemirom sve se više pogoršavaju naša životna stanja i situacije. Bog poznaje naš život. On zna koliko se samo patimo. No mi nikako da se založimo za sebe. Uvijek mislimo kako sa svojim snagama možemo postići svoje maksimume. No kad ne ide onako kako smo planirali a u većini ne ide onda olako odustajemo živeći sa sve manjim samopouzdanjem.

Današnje evanđelje svima nama stoji na raspolaganju da se osvjedočimo koliko nas Bog ljubi koliko želi da naš život bude osmišljen. Samo Božja riječ je u stanju otvoriti blokade našega srca u svakom pogledu. Ma koliko god željeli kontrolirati sva svoja stanja uz sve moguće i nemoguće oblike analiza samo Bog ima snagu izliječiti naše boli naše slabosti naše stanje. Umjesto da se obratimo Bogu u svojim potrebama uvijek hodamo onamo gdje pomoć biva kratkotrajna sa katastrofalnijim posljedicama. Stalna potraga za utjehom na krivom mjestu kod krivih ljudi koji manipuliraju sa ljudskim osjećajima odvede nas u ponor tjeskobe, anksioznosti i na kraju do depresija. Koliko malo imamo povjerenja u Boga. Nekako nam je On na posljednjem mjestu samo zato jer mislimo kako nam bioenergičari, vračare, gatare, tarot majstori i svaki oblik okultnog može više reći o našoj budućnosti. Upravo sotona na to računa. Udaljujući se od Boga sami sebe odlazeći takvima isključujemo iz zajedništva vjere isključujemo se svojevoljno od Božje ljubavi i njegova milosrđa.

Bog ne može djelovati ondje gdje su mu zatvorena vrata. On nije nasilnik koji prisiljava nikoga ali je strpljiv i milosrdan u vijeke. Bok koji je liječnik srca i duše i tijela stoji ispred nas obilazi našim mjestima, gradovima i selima i neumorno donosi radosnu vijest spasenja. Onaj tko otvori srce njegovoj milosti može biti siguran u pozitivan ishod izlječenja. Jer kad se njemu prepustimo i otvorimo njegovoj dobroti onda se može dogoditi svako čudo. Zato tako lijepo u psalmu danas slušamo da: „On liječi one koji su srca skršena i povija rane njihove.“

Odaberimo živjeti s Bogom, on čeka na svakog od nas, na naš povratak u odricanju od staroga promašenog života kako bi nas uputio putem milosti pravde i novog života nepokolebljive vjere. Svatko od nas koji je ušao krštenjem u otajstvo Božjeg života kao njegovo drago dijete pozvan je trajno obraćati svoja usaljena srca od svega što nije Božje. „Vidjevši mnoštvo, sažali mu se nad njim jer bijahu izmučeni i ophrvani.“ Upravo zbog naše vlastite izmučenosti i slabih snaga Bog nam je potrebniji više nego ikad i samo s njim može se dogoditi transformacija u dobra život. Nemojmo to odbacivati. Ne oglušimo se na njegov dar ljubavi već otvorimo, razderimo svoja srca i neka Bog nađe mjesto u nama gdje može svakodnevno činiti čuda svoje ljubavi. Cijenite svoje duhovno i tjelesno zdravlje, iziđite iz kolotečine osamljenosti, svoja očekivanja sagledajte realno, ne dopustite da umišljene potrebe postanu put propasti i razočarenja. Život je kao maleni sat kojem nikad ne znamo kad će stati kad će mu nestati baterija. Ne provodite dane u nepotrebnim budalaštinama već se u Bogu smirujte, lijećite i blagoslivljajte.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 21 = 31