Svijet je danas u potrazi za ljudima savjesti!

Svijet je odavno u potrazi za ljudima savjesti, ljudima kojima neće trebati netko drugi soliti pamet i govoriti im što trebaju da rade već će slobodno moći učiniti ono što sami smatraju da je ispravno.

Svijet je odavno u potrazi za ljudima koji se neće moći prodati za neki jeftini materijalni interes, par trenutaka slave, nekom političkom funkcijom, komadićem utjecaja kojega će dobiti od onoga kojemu se samo treba znati dodvoriti i ulizati.

Svijet je odavno u potrazi za ljudima čiji će odgovor na važna životna pitanja biti „da“ ili „ne“ a ne neke nebulozne kombinacije koje nitko ne može razumjeti samo zato što nemaju nikakvog stava pa se moraju svakome dodvoriti i pokazati koliko su univerzalni. Svijet je odavno u potrazi za ljudima koji se neće bojati isplakati kada im bude teško i koji će se moći iskreno nasmijati, ne skrivajući se iza neke maske koja sakriva neku nedefinirajuću osobu.

Svijet je odavno u potrazi za ljudima koji će pokazati poštovanje prema drugome bez obzira dali trebali ili ne trebali nešto od toga drugoga, ljudima koji će umanjiti unutarnju potrebu da se izdignu iznad drugoga, pa makar to učinili ponižavajući one oko sebe. Svijet je odavno u potrazi za ljudima u čijem će se društvu drugi osjećati sigurno i zaštićeno, jer su i sami prošli određene oluje i znaju koliko je to potrebno onima koji su slabi.

Svijet je odavno u potrazi za ljudima koji će dati svoju energiju i onome od čega neće imati koristi, možda i nečemu od čega mogu stradati ali znaju da su učinili ono najbolje što su mogli i zato što su radili po svojoj savjesti. Da bi bio takav čovjek ne treba ti nikakva sposobnost već samo odluka da ćeš biti ono što jesi, sposobnosti će doći s vremenom a onda i veličina. Imaš priliku da biraš, odaberi ono nakon čega će drugi iza tebe reći da si bio i ostao čovjek.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

37 + = 47