5 načina kako izbalansirati svoj život

Dajte sebi više vremena

Osjećate li se povremeno prazni? Osjećate li neku tihu sjetu čekajući da se nešto promijeni u vašem životu? Ako jest odgovor je jednostavan. Ispraznili ste rezervare svoje unutarnje prirode, zaboravili ste da je i vašem duhu potrebna svakodnevna hrana. Stoga ostavite svake večeri trenutak za sebe, trenutak kada ćete napuniti te unutarnje izvore na dubokom izvoru života. Razmišljajte, sanjajte, vizualizirajte.

Prihvati život kao niz suprotnosti

Žalite li se povremeno na probleme i tuge u vlastitom životu? Ako jeste ne očajavajte! To je nešto sasvim prirodno. Kao i sve u prirodi ljudski život se događa u valovima. Plima i oseka. Bol i radost. Sreća i nesreća. To je zakon prirode od kojega ne možete pobjeći, možete mu se samo prilagoditi. Ukoliko shvatite taj temeljni princip života, poštedjet ćete se mnogih dana očaja.

Shvatite loše situacije kao životnu školu

Kako se odnosite prema lošim stvarima u svom životu? Tražiš li odmah krivca u drugim ljudima i ne prestaješ ga proklinjati? Ukoliko ne nađeš krivca dali sažaljevaš samoga sebe pitajući se zašto se to baš tebi dogodilo? No ipak ima izlazna opcija. Shvatiti sve to kao jednu životnu školu iz koje možeš nešto naučiti i krenuti dalje. Samo tako se možeš postatviti prema lošim stvarima u svom životu.

Oslobodite se jurnjave za lažnim uspjesima

Osluškujete li svijet oko sebe? Slušate li svoje misli? Ako to ne činite krajnje je vrijeme da započnete s tim. Potrebno vam je vrijeme za mir, vrijeme u kojem ćete srediti svoj život. Ostavite stoga sve oko sebe i tragajte za unutarnjim glasom. Tek tada ćete naslutiti koje bogatstvo nosite u sebi, naslutit ćete obrise svijeta za kojega niste ni znali da postoji. Oslobodite se besplodne jurnjave za lažnim uspjesima.

Pripazite na fraze koje govorite

Koliko je česta riječ pokušati u tvom riječniku? Kada te netko zamoli da nešto napraviš dali je to tvoja najučestalija fraza? Ako jest onda si već unaprijed sebe odredio za propast. Glagol „pokušati“ najbolje je zaboraviti i reći izravno „hoću“ ili „neću“. Drugog puta prema uspjehu nema. Otkrij snagu jasnoće i snažne volje u svom životu.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 4 = 4