Načinite najbolje iz svoga života!

Budite posvećeni poslu kojim se bavite

Volite li svoj posao ili ga radite samo zato što morate? Nije dovoljno samo obavljati posao kojim se bavite već mu trebate biti posvećeni a to znači raditi ga sa srcem. Posvećenost je onaj entuzijazam koji se ogleda u karakteru i osjećaju privrženosti. Uspjeh nije ništa drugo nego posljedica posvećenosti svome cilju.

Naučite se nositi sa kritikom

Ljudi uvijek imaju nešto reći. Nikome nije drago čuti kri­tiku usmjerenu na njegov račun, no kritika je ponekad kompas koji vam govori da ste promašili smjer. Sve što morate naučiti jest promijeniti svoj stav prema njoj i vidjet ćete kako će se us­pjeh zavući u vaš život. Kritika može biti vaš najbolji saveznik.

Vodite aktivan život

Čovjekovo je biće stvoreno za pokret i stoga je aktivnost prirodno stanje ljudskoga bića. Zato povećajte broj svojih sva­kodnevnih aktivnosti jer ćete s njima dobiti više energije. Ak­tivnost nije ništa drugo nego drugi naziv za život.

Odbacite izgovore

Čovjek se često koristi izgovorima da bi opravdao nešto što nije učinjeno kako treba. Izgovor znači negirati svoju svijest i slobodu. No odgovornost koji imamo dokaz je da ni u kojem slučaju ne smijemo koristiti izgovore. Dok nas izgovori vraćaju u prošlost prihvaćanje odgovornosti nas vodi u budućnost.

Njegujte prijateljstva

Zbog sve većih obaveza i pritisaka društva skloni smo zanemarivati svoje odnose sa prijateljima. No upravo te bliske veze s drugim ljudima vrlo su važne za sreću u životu. Stoga nemojte na to gledati kao na gubitak vremena, već kao na najveći dobitak. Njegujte prijateljstva.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

9 + 1 =