PAPA FRANJO U SIROMAŠNOM PREDGRAĐU RIMA

U nedjelju 8. siječnja u večernjim satima, papa Franjo išao je u pastoralni pohod župi Svetog Mihaela Arkanđela u rimskom kvartu Pietralata, u predjelu kojim dominira velika željeznička postaja Tiburtina. Kako je od ranije znao da je tu u blizini i poznato barakaško naselje Campo Arcobaleno u kojem žive mnogi doseljenici iz Latinske Amerike, Eritreje, Ukrajine,  siromasi koji zarađuju nadnice za život povremeno radeći različite poslove u Rimu, rimski je biskup zaželio posjetiti i njih koji žive na periferiji grada i društva. Nemalo je bilo iznenađenje kad su ugledali Svetog Oca kako izlazi iz automobila.

– Ljudi su bili u šoku kad su vidjeli papu Franu – ispričao je otac Aristide Sana, koji ima župu pored tog naselja od trošnih drvenih kućica. Kako je Sana u zadnji tren obaviješten o dolasku Pape, odmah je otrčao među barakaše.

– Govori li tko od vas španjolski? – upitao je pomalo u šali papa Bergoglio na svom materinjem jeziku. Odgovorili su mu: – Svi!

Izmolili su potom Očenaš na španjolskom jeziku i Papin blagoslov okupljenima. Uslijedilo je srdačno druženje s poglavarom Katoličke crkve koji je i ovom gestom pokazao kako su mu siromasi uistinu na srcu. Vijest i fotografije s pohoda župi Svetog Mihaela Arkanđela tako su došle u drugi plan, a selfiji siromaha s papom obišli su svijet.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 22 = 28